„Teorema lui Zorro“ i-a cucerit pe elevii săi care au câştigat mii de premii şi care învaţă de la profesoara lor şi bucuriile artei.
Ar putea vorbi ore în şir despre matematică, teatru, film sau dans. Pasiunea ei pentru ştiinţele exacte a început în primii ani de şcoală, iar în clasa a V-a ştia deja ce vrea să facă peste ani. A ales să devină profesor nu doar pentru că se pricepea la matematică, ci pentru că iubea copii, iar modele avea destule în familie dar şi la şcoală, pe foştii ei profesori. „Pasiunea pentru matematică a început în clasa a V-a, elevă fiind în Craiova, la o şcoală de renume, Şcoala nr. 21. Am avut dirigintă şi profesoară de matematică unul dintre cele mai bune cadre didactice din judeţ. Imediat după liceu am dat la facultate şi după ce am absolvit, prin repartiţie am ajuns la Slatina. 3 ani am predat la Şcoala Nr. 5 şi Şcoala Nr. 1 iar din 1990 sunt profesoară la Şcoala Eugen Ionescu“, povesteşte Graţiela. Profesoara predă de mai bine de 20 de ani aici, iar activitatea sa a fost încununată cu succes de numeroasele premii obţinute de elevii săi la concursurile de matematică. Sunt peste 2.000 de diplome şi medalii câştigate de cei mici. În fiecare lună, profesoara Popa participă cu elevii săi la cel puţin două competiţii în ţară. Nu are numai elevi olimpici, dar reuşeşte să-i facă pe toţi copiii să fie atraşi de matematică. Reinventează metodele de predare şi folosindu-se de trucuri precum teorema lui Zorro, a papionului sau teorema fotomodelelor îi face pe şcolari să înţeleagă mai uşor matematica.
Se împarte între şcoală, artă şi voluntariat
Numai în ultimii ani elevii săi au obţinut trei medalii de aur şi tot atâtea de bronz la olimpiada naţională. Şi pe perioada vacanţei de vară, profesoara continuă să-şi pregătească elevii, în cadrul programului Şcoala de vară. Fără să fie plătita, Graţiela merge şi acum la şcoală