\"Telenovela Elodia\" poate reîncepe odată cu moartea oficială a avocatei. Un roman cu un astfel de subiect are toate ingredientele pentru a deveni un best-seller, susţin scriitorii.
Începând de ieri, "telenovela Elodia" bifează un nou capitol. La patru ani de la cea mai mediatizată dispariţie a ultimelor decenii, avocata Crina Marinela Radu a depus actele pentru declararea oficială a morţii Elodiei Ghinescu. Computerul Judecătoriei Braşov a decis ca primul termen să fie peste şase luni, pe 28 februarie 2012. Totuşi, magistraţii braşoveni ar putea lua o decizie mai devreme, deoarece Marinela Radu susţine că va solicita un alt termen de judecată.
Ce prevede legea
Potrivit Decretului 31/1954, cererea de declarare a dispariţiei şi, respectiv, a decesului unei persoane se introduce la instanţa judecătorească în circumscripţia căreia victima şi-a avut ultimul domiciliu, în cazul de faţă Braşov. Conform legii, instanţa va solicita Poliţiei şi Parchetului date despre situaţia Elodiei. Se fac verificări la ultima adresă de domiciliu a acesteia şi este publicat un anunţ în ziar, la care orice persoană care ştie de existenţa ei poate răspunde şi anunţa instanţa. După 30 de zile, se va putea da o hotărâre prin care se stabileşte că Elodia a murit. Ulterior, instanţa anunţă Serviciul de Stare Civilă al Primăriei Braşov pentru eliberarea certificatului de deces.
Probele acuzării
Prin această iniţiativă, părinţii Elodiei vor ca soţul fiicei lor, inspectorul principal Cristian Cioacă, să fie judecat, aceştia fiind convinşi că el a omorât-o. Acelaşi lucru susţin şi anchetatorii. Cel mai înverşunat este procurorul general-adjunct Marius Iacob, cel care a răscolit pădurile şi lacurile din împrejurimile Braşovului în căutarea tru pului Elodiei. "Există indicii clare că e vorba de omor. Din punctul meu de vedere, chiar dacă rămăşiţele Elodiei nu vor fi găsite, t