Deficitul de locuri din învăţământul preşcolar continuă şi în acest an, dar e mai mic. Extinderea unor clădiri şi chiar deschiderea unora în incinta şcolilor sunt printre soluţiile găsite.
Au rămas mai puţin de două săptămâni până la începerea noului an şcolar, iar clasica problemă a locurilor la grădiniţele din Bucureşti începe să se mai rezolve. În mai toate sectoarele capitalei s-au construit grădiniţe noi ori s-au extins corpuri de clădire existente.
Cifra de şcolarizare pentru preşcolarii bucureşteni, din acest an, este de 32.000 de locuri, conform informaţiilor furnizate de Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti. În ultimii ani, deficitul de locuri a scăzut de la 10.000, cât era în 2009, la 7.000 anul trecut. Situaţia exactă pentru acest an va fi cunoscută cel târziu săptămâna viitoare.La nivelul întregii ţări, cifra de şcolarizare este de aproximativ 660.000 de locuri.
1.600 de locuri noi pentru copiii din sectorul 1
În grădiniţele din sectorul 1, vor fi disponibile peste 1.600 de noi locuri. Primăria le-a creat prin construirea de noi imobile, iar planul este să mai adauge încă 1.000. Spre exemplu, la Grădiniţa de copii nr. 222 (str. Arad nr. 38) va fi construit un nou corp de clădire. Noua grădiniţă va avea parter plus două etaje şi un subsol. Vor fi şase săli de grupă şi două săli mai mari, care pot fi folosite la festivităţi, ca săli de mese, dar şi la activităţi comune ale copiilor.
După aproximativ acelaşi tipar vor fi construite şi celelalte două grădiniţe: Grădiniţa nr. 146 şi grădiniţa din incinta Şcolii nr. 178. De asemenea, la Grădiniţa nr. 50, de pe strada Nicolae Iorga, vor începe lucrările de extindere. "Toţi copiii din sectorul 1 au un loc asigurat la grădiniţă. În sectorul 1 nu va exista, nici în acest an, o criză a locurilor în grădiniţe", susţin reprezen