În cazul unui incident nedorit, evacuarea spectatorilor de pe Naţional Arena se poate dovedi o acţiune periculoasă.
În cadrul simulărilor făcute în ultimele săptămâni, Jandarmeria a exersat variante de evacuare fie a unui grup izolat de spectatori, fie a unui întreg sector de suporteri scandalagii. Forţele de ordine s-au lovit de o mare problemă: treptele de la nivelul doi al gradenei, situate la o înălţime de aproximativ 45 de metri faţă de nivelul terenului, sunt abrupte şi foarte înguste.
Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a declarat pentru gândul că, " din cauză că treptele au o înclinaţie de 38 la sută şi sunt înguste, în cazul unei eventuale evacuări, se poate crea o busculadă, în care oamenii să fie loviţi sau, ceea ce e mai rău, să cadă pe scări. De aceea, în cazul în care se dispune evacuarea, cei care stau la nivelul superior trebuie să aştepte în linişte instrucţiunile de evacuare. Pentru siguranţa lor este foarte important să nu se agite sau să alerge".
Planul Jandarmeriei de a interveni în cazul unor incidente nedorite prevede evacuarea prin lateralul gradenelor şi în nici un caz prin metodele folosite până acum, adică intervenţia pe scări de jos în sus sau de sus în jos.
De aceeaşi problemă s-au lovit şi reprezentanţii pompierilor, care susţin că din cauza că treptele sunt abrupte şi foarte înguste există o mare posibilitate de accidente. Mai mult aceştia au constatat că există un număr insuficient de hidranţi, motiv pentru care au propus ca în timpul desfăşurării evenimentelor pe Naţional Arena să fie suplimentat numărul maşinilor cu apă.
Sorin Oprescu: "Concluzia este una singură. Stadionul este sigur"
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii Jandarmeriei, cu cei ai Poliţiei Locale şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, că