Șerban Huidu este unul dintre copiii salvați de profesorul Alexandru Pesamosca. Își amintește că era un doctor bun și modest. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
„Puțină lume știe că, în 1980, pe când aveam trei ani și jumătate, am fost operat de Doctorul Îngerilor, de hernie inghinală bilaterală congenitală. Eram anesteziat, nu îmi mai amintesc prea multe de la vârsta aceea, părinții mei știu mai bine, ei mi-au povestit mai multe. Am mai fost după aceea la controale și îmi amintesc că era un doctor tare bun și foarte simplu”, ne-a declarat Șerban Huidu.
Despre medicul care a dezlegat mistere la care alții ridicau din umeri și a bătut orice scenariu de film, Huidu spune că a fost „pur și simplu doctor”. „În România mai avem doctori buni, care își fac treaba minunat, chiar dacă nu am auzit de ei. Și profesorul Pesamosca a fost mult timp anonim. După ce i s-au deschis porți, după ce a publicat cărți a început să fie cunoscut. Mai mult decât un erou, a fost pur și simplu doctor”.
„Am strâns bani pentru secția de chirurgie cardiacă, dar nu sunt doctor”
Cât despre ultima dorință a profesorului, aceea de a înființa o secție de chirurgie cardiacă pentru copii la Spitalul „Marie Curie”, Șerban Huidu mărturisește că a crezut mult în această inițiativă și chiar s-a implicat în strângerea de fonduri. „Am strâns bani prin intermediul radiourilor pe care le conduc, dar mai mult nu pot să fac, nu sunt doctor, nici vreo autoritate în domeniu”.
Pentru a urni birocrația și îndeplini ultima dorință a profesorului, semnează petiția inițiată de EVZ.
CITIȚI ȘI: Profesorul Pesamosca salvează vieţi şi după moarteSute de persoane l-au condus pe ultimul drum pe Alexandru PesamoscaÎn rezerva "îngerului copiilor" Alexandru Pesamosca. "Era ca un duhovnic la spital"
"Profesorul Pesamosca mi-a făcut transplant de esofag după ce am băut sodă caustică"
Cum a fost