Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, la TVR, că rezultatele dezastruase obţinute de către elevi la bacalaureat reprezintă un "moment al adevărului". Premierul este de părere că în România există "o criză a valorilor", deoarece "se promovează grosolănia, prostul gust, opulenţa".
Emil Boc este de părere că bacalaureatul din acest an a fost "un moment zero după care nu ne mai amăgim", însă "prin seriozitatea profesorilor vom putea depăşi această stare de fapt"
"Acesta este un moment al adevărului. Prin seriozitatea profesorilor vom putea depăşi această stare de fapt, dar trebuia să existe un moment zero după care să nu ne mai amăgim. Aceste diplome contează şi au acoperire în realitate. Avem o criză a valorilor. Se promovează grosolănia, prostul gust, opulenţa. Nu există modele pentru noua generaţie. Ceea ce se promovează nu are nimic de a face cu câştigul unui venit prim muncă. Trebuie să pornim cu şcoala. Este un mediu în care se promovează valori", a explicat premierul.
Întrebat dacă profesorii se vor putea aştepta la o mărire a salariilor după promulgarea legii salarizărilor, premierul a spus că "ne vom întinde cât ne va ţine pătura".
"Legea salarizărilor va oferi exact atât cât va putea economia românească în momentul promulgărilor. Aşteptăm statisticele. Oricum nu se va pune problema micşorării salariilor. Fără creşterea economică nu putem creşte salariile, chiar dacă este an electoral. Ne vom întinde cât ne va ţine pătura", a spus Emil Boc.
Opt din zece candidaţi au picat bacalaureatul din sesiunea de toamnă, procentul elevilor care au reuşit înainte de contestaţii fiind de 19,52 la sută, raportat la numărul celor care au participat la examen, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.
Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, la TVR, că rezultatele dezastruase obţinute de către elevi la bacalaureat reprezintă un "mom