Valoarea totală a proiectului este de 4,5 milioane de lei şi ar trebui finalizat în următoarele şase luni, până în februarie 2012.
Iniţial, lucrările la reconsolidarea Palatului Copiilor trebuiau reluate în primăvară. Muncitorii au lucrat însă doar câteva zile în lunile iulie şi august, apoi şi-au strâns uneltele şi au plecat dintr-o dată. Au lăsat în urmă o clădire cu geamuri sparte, pereţi dărâmaţi şi acoperiş găurit. Fără să primească nicio explicaţie din partea administratorilor firmei de construcţii sau a muncitorilor, conducereea instituţiei afirmă că dacă lucrările nu vor fi reluate imediat va apela la justiţie.
„Aşteptăm explicaţii“
„Într-o primă fază aşteptăm o explicaţie din partea firmei de construcţii deoarece sunt plătite lucrări care nu au fost efectuate. De ani de zile ne chinuim să reabilităm această clădire. În luna martie trebuiau începute lucrările pentru că erau achiziţio-nate toate materialele. Nu au început, tot au fost amânate. Apoi, în vară, firma a lucrat câteva săptămâni, iar acum muncitorii şi-au strâns uneltele şi au plecat fără să dea nicio explicaţie. Cred că adevăraţii vinovaţi şi adevăratele motive vor fi stabilite de instanţele judecătoreşti“, a spus Mirela Nistoroschi, director la Palatul Copiilor.
Constructorii spun că au datorii de încasat
Proiecul de reabilitare a Palatului Copiilor, fostă Casă Mavrocordat, construită în urmă cu 120 de ani, a fost câştigat de societatea ieşeană Impex Romcatel SA. Contactaţi telefonic, reprezentanţii firmei neagă acuzaţiile şi spun că au sistat lucrările din cauza unor datorii neachitate. „Beneficiarul lucrării are la această dată mai multe restanţe, iar noi nu putem lucra pe datorie. În plus, proiectul a fost subevaluat, astfel că va mai trebui o suplimentare de fonduri“, a afirmat Viorica Frunză, managerul proiectului de reabilitare a Palatul