Edilul comunei unde va fi amplasat scutul antirachetă pregăteşte un proiect prin care locuitorii să înveţe limba engleză. O nouă delegaţie americană este aşteptată în comuna olteană spre sfârşitul lunii.
Comuna olteană Deveselu a căpătat un rol de primă importanţă în noua capacitate de apărare antirachetă a NATO, după ce fosta unitate militară de aici a fost aleasă pentru amplasarea sistemului american de apărare. Primarul a primit cu bucurie vestea semnării acordului bilateral româno-american, eveniment ce a avut loc marţi seară la sediul Departamentului de Stat din Washington. „Am aşteptat cu nerăbdare semnarea acestui acord, eveniment ce va fi urmat de stabilirea detaliilor legate de venirea soldaţilor. Spre sfârşitul lunii aşteptăm o nouă delegaţie americană în comună”, spune edilul Gheorghe Beciu.
Welcome to Deveselu!
În aşteptarea americanilor, edilul face pregătiri pentru ca o parte dintre locuitori să se poată înţelege cu soldaţii dizlocaţi la viitoarea bază româno-americană, cu atât mai mult cu cât mulţi sunt şi interesaţi de locurile de muncă ce vor fi create în campus. „Lucrăm la întocmirea unui proiect de accesare de fonduri structurale europene, cu ajutorul cărora să organizăm cursuri în localitate de însuşire a limbii engleze. Suntem în stadiul identificării grupurilor ţintă pe care să le includem în proiect. Ne gândim la circa 40 de persoane”, spune edilul.
Beciu (57 de ani) va da personal tonul înscrierilor şi se va pune serios cu purta pe carte. „Eu voi fi primul elev care se va înscrie la aceste cursuri. Nu cunosc nicio boabă de engleză. Am învăţat la şcoală franceză, chiar şi în facultate, dar nu pot să spun că mi-am însuşit noţiunile necesare purtării unui dialog. Date fiind circumstanţele, engleza va trebui s-o stăpânesc”, declară hotărât primul gospodar al comunei.
Aproximativ 200 de militari, angajaţi civili ş