Preşedintele CJ Dâmboviţa spune că nu i s-au imputat nereguli pe fondurile europene.
Într-un scurt interviu acordat EVZ, Florin Popescu, președintele Consiliului
județean Dâmbovița, vorbește despre modul în care s-au cheltuit banii de la Bruxelles.
Domnule Florin Popescu, în legătură cu informaţiile apărute în articolul "Topul judeţelor care vor fi obligate să dea banii de la UE înapoi", în care este nominalizat şi judeţul Dâmboviţa, ne puteţi spune dacă dumneavoastră aţi văzut raportul?
Florin Popescu: Am citit articolul şi acolo se face referire doar la o listă cu corecţii financiare, menţionată de secretarul de stat în MDRT, Răzvan Murgeanu, şi nu la un raport. Deci nu am văzut acest raport. Tot ce vă pot spune cu siguranţă este că în acest moment Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu a primit nicio înştiinţare oficială referitoare la eventuale nereguli.
Documentul face referire la nereguli în organizarea licitaţiilor din proiectul de reabilitare a drumului judeţean 101G, derulat în parteneriat cu Prahova. Cum au fost împărţite atribuţiile în acest parteneriat?
Noi am încheiat un acord de parteneriat cu judeţul Prahova pentru reabilitarea prin fonduri europene a acestui drum. Nu este nici primul şi, sperăm, nici ultimul parteneriat pe care îl avem cu Prahova pentru realizarea unor obiective de interes public.
Referitor la atribuţii, în linii mari, printre responsabilităţile liderului de proiect, care este CJ Prahova, au intrat: pregătirea proiectului, managementul general al proiectului, inclusiv elaborarea documentaţiei pentru licitaţia de lucrări, licitarea lucrărilor de construcţie, a dirigenţiei de şantier şi a verificării tehnice a proiectului.
Care a fost rolul CJ Dâmboviţa?
Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în calitate de partener în cadrul proiectului, i-au revenit atribuţii constând în r