Magistrații Curții de Apel Alba Iulia judecă astăzi dosarul în care 15 hunedoreni și cetățeni străini, printre care și doi polițiști, sunt acuzați de infracțiuni legate de traficul de tezaure dacice sustrase din siturile arheologice din Munții Orăștiei. Instanța va hotărî dacă trimite dosarul la Parchetul Direcției Naționale Anticorupție pentru refacerea urmăririi penale sau îl va retrimite în instanța Judecătoriei Deva, pentru a fi reluat cursul procesului.
UPDATE:
Magistrații Curții de Apel Alba Iulia nu au putut hotărî, deocamdată, care va fi traseul dosarului comorilor dacice.
"O parte dintre inculpaţi au solicitat amânarea cauzei, pentru a-şi pregăti apărarea. Totodată, s-a constatat lipsă de procedură cu o parte dintre învinuiţi, care nu s-au prezentat la proces. Pentru termenul viitor, se va proceda la citarea publică a părţilor implicate, pentru ca acestea să fie în cunoştinţă de cauză", a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.
Marți, Ora 13.00
Dosarul în care statul român prin Ministerul Culturii reclamă un prejudiciu de aproximatv 4,5 milioane de euro, cauzat de grupările de braconieri și traficanți de comori dacice, a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.
Magistrații trebuie să decidă care va fi cursul anchetei în cauza în care este judecat și Alexandru Todorescu, un fost ofițer de informații, în prezent comisar la IPJ Hunedoara, acuzat de sprijinirea grupurilor de braconieri.
Procesul a ajuns în impas la Judecătoria Deva, după mai bine de un an de la începerea lui, în urma hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție de a trimite dosarul la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi refăcută urmărirea penală.
Cine va mai răscumpăra tezaurul dacic furat din siturile cetăților din Munții Orăștiei
“Instanța urmează să decidă dacă admite recur