Lumea e plină de comori ascunse: scufundate sau sechestrate în timpul sutelor de conflicte belice de-a lungul istoriei, ascunse de criminali în locuri secrete sau care au aparţinut unor civilizaţii care au fost distruse ori uitate, relatează www.ditadifulmine.com. La fel de adevărat este că lumea este plină de căutători de comori, care de cele mai multe ori cheltuiesc milioane de dolari pentru ca la final să nu obţină practic nimic. Vă prezentăm câteva dintre poveştile sau legendele cele mai interesante despre comorile ascunse ale lumii.
Turnul Diavolului
În apropiere de graniţa cu Wyoming există un munte care seamănă cu trunchiul arborelui. Diferite legende vorbesc despre acest munte misterios şi despre regiunea din jurul acestuia. Muntele, numit Devil’s Tower - Turnul Diavolului - se află într-o zonă cunoscută sub numele de Black Hills şi are mai multe grote. La sfârşitul secolului XVIII, unii căutători de aur s-au aventurat în caverne, printre ei aflându-se şi trei băştinaşi indieni, care, potrivit legendei, au descoperit un pasaj care ducea spre caverne. În timpul explorării tunelului, au descoperit mai multe oase, drumul lor împotmolindu-se la un lac subteran unde au descoperit cantităţi uriaşe de aur. Pentru că nu au putut scoate aurul la suprafaţă, indienii au blocat intrarea în caverne, cu gândul de a reveni ulterior şi a recupera comoara, dar nici unul dintre ei nu s-a mai întors vreodată.
Buddha de aur
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, armata japoneză, condusă de generalul Tomoyuki Yamashita, a furat o comoară în valoare de câteva caverne subterane din Filippine. În 1961, Rogelio Roxas, un colecţionar de monede şi vânător de comori, a cunoscut un bărbat pe nume Fuchugami, care i-a spus că această comoară ar fi ascunsă în Baguio, o localitate situată la circa 250 km de Manila. Un localnic pe nume Euseb