O după amiază de septembrie. Pe Aerodromul Ghimbav din Braşov activitate serioasă: planoare, avioane şi, într-un colţ, în apropierea pistei - KITERI. Sursa: Sebastian RaduSursa: Sebastian RaduSursa: Sebastian RaduSursa: Sebastian Radu
1 /.
Liderul găştii este Marian Bobe, instructor al şcolii „Kite Fever”, iar cei care vântura agale zmeele colorate sunt elevi sau viitori elevi ai şcolii de kiting de la Braşov.
De la avioane militare la zmee de 10 metri pătraţi
Povestea lui Marian Bobe începe în clasa a X-a, când s-a apucat să zboare la Sânpetru (tot în Braşov) cu planorul. Pentru că a fost convins că şi-a găsit menirea, a vrut să-şi continue studiile în acelaşi domeniu.
„Mi-am dorit să fiu pilot militar. Port însă ochelari, iar acest lucru nu este permis într-o astfel de meserie, aşa că a trebuit să găsesc o altă posibilitate de a rămâne pe lângă avioane. Am ajuns la Academia Tehnică Militară, la secţia de subingineri", povesteşte bărbatul.
După facultate, inginerul de aviaţie a fost repartizat la Câmpia Turzii şi a muncit acolo timp de trei ani. În 1990, s-a mutat la Ianca, judeţul Brăila, şi a rămas acolo până în 1999.
Când s-a întors în Braşov, a avut ocazia să cunoască parapantiştii de pe Bunloc. Atunci a început să zboare cu parapanta, dar cu a altora, căci el nu avea bani să-şi cumpere una. După puţin timp a renunţat la zborul cu parapanta, de frică să nu strice parapanta prietenilor.
Cum a apărut Kite Fever
"De vină" este siteul Youtube, unde Marian Bobe a văzut într-o seară un filmuleţ cu un kiter. I-a plăcut şi s-a interesat din ce în ce mai mult de acest sport.
„M-a atras ideea de a stăpâni forţa vântului, de a o dresa în favoarea ta. E plăcut să simţi în mânerele de comandă forţa naturii şi să o stăpâneşti”, povesteşte bărbatul în timp ce ridică un kite