Credeți că soluția aplicată de autoritățile brașovene, în ceea ce privește problema câinilor fără stăpân, poate fi aplicată și în București? Sursa: Eugen Măruță
În Brașov, autoritățile au ucis, pe șest, 40.000 de maidanezi și au castrat alte câteva sute de patrupede. Specialiştii de la Poliţia Animalelor estimează o populaţie canină cuprinsă între 100 şi 500 de exemplare, din care 90% sunt castrate. Au rămas prin curţile câtorva fabrici şi, imediat ce un câine este identificat, este dus la sterilizat, susțin autoritățile.
În Capitală, ar exista pe străzi 50.000 de câini fără stăpân, însă autoritățile nu iau nici o decizie radicală. Doar fac strategii și pun proiecte pe hârtie. Mai mult, doar cinci hinghieri se chinuie să adune patrupedele de pe străzi, acțiune care nu se poate derula pentru că nu sunt adăposturi.
Nici parlamentarii nu întind o mână de ajutor primariilor. Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a pus pe ordinea de zi a Plenului Camerei Deputaților proiectul de lege, prin care comunitatea va putea decide ce va face cu maidanezii: să-i sterilizeze, să fie ținuți în adăposturi sau să îi eutanasieze, la punctul 102, adică va fi discutat după luni de zile.
Potrivit regulamentului Camerei Deputaților, ordinea de zi a ședințelor de plen sunt stabilite de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, al cărui președinte este Roberta Anastase. Din biroul permanent fac parte vicepreședinții: Ioan Oltean (PDL), Adrian Năstase (PSD), Valeriu Ștefan Zgonea (PSD), Marian Sârbu (UNPR), secretarii: Dumitru Pardău (PD-L), Georgian Pop (PSD), Mihai Alexandru Voicu (PNL), Niculae Mircovici (Minoritati) și chestorii: Gheorghe Albu (PD-L), Nicolae Bănicioiu (PSD), Dan-Ştefan Motreanu (PNL), Dénes Seres (UDMR).
Credeți că soluția aplicată de autoritățile brașovene ar rezolva problema maidanezilor din Capitală? Cum ați reacționa dacă ați afla