Informaţiile despre diferite evenimente, postate de utilizatori, fac din reţeaua de socializare un adevărat mijloc de informare în masă. Reţeaua Twitter ar putea deveni un „barometru“ în timp real al evenimentelor, de la dezbateri politice şi meciuri până la căderi de tensiune, arată un studiu citat de BBC.
Inginerii de la Universitatea Rice din Texas (SUA) au monitorizat activitatea pe reţeaua de microblogging din timpul meciurilor din Liga Naţională de Fotbal a SUA. Cercetătorii au ajuns la concluzia că postările de pe reţeaua de socializare au fost făcute la interval de doar câteva secunde din momentul în care s-au întâmplat evenimentele. În aceste condiţii, specialiştii susţin că sistemul ar putea fi folosit şi pentru alte evenimente, de la dezbateri politice până la localizarea căderilor de tensiune, pentru ca oamenii să fie informaţi mult mai repede.
„Am ales să monitorizăm meciurile de fotbal pentru că evenimentele care se petrec aici incită oamenii şi‑i îndeamnă să socializeze. La o examinare mai atentă a site-ului am descoperit că de acolo puteam afla tot ce s-a întâmplat în timpul meciului, fără să-l urmărim", a explicat profesorul Lin Zhong, care a analizat corespondenţa utilizatorilor Twitter.
3.000 de mesaje pe secundă
Softul folosit a relevat faptul că înregistrarea evenimentelor pe site a fost împărtăşită de utilizatori la doar 20 de secunde din momentul în care s-au petrecut acestea.
De multe ori, site-urile de sport postau informaţiile mult mai târziu. „Pe lângă emisiunile televizate, cum ar fi reality-showurile sau dezbaterile politice, Twitter se mai poate folosi şi pentru altceva. Când loveşte o furtună şi se întrerupe curentul în cartier, mi‑ar plăcea să ştiu când se rezolvă problema. Oamenii vorbesc despre acest gen de lucruri, iar cei interesaţi trebuie doar să caute informaţiile pe site", a adăugat profesorul Zho