Criza ne lasă fără chiloţi
Indicatorii economici sunt un instrument esenţial pentru evaluarea „stării de sănătate“ a unei naţiuni sau a unei zone geografice. De obicei, ei măsoară categorii precum cererea, oferta, creşterea salariilor, inflaţia şi consumul. Cu toate acestea, în ultimii ani au apărut şi o serie de indicatori originali, cu mult diferiţi de cei utilizaţi în mod tradiţional, relatează it.finance.yahoo.com. Un astfel de indicator, cel puţin ciudat, este consumul de bere. Consumatorii încearcă, din ce în ce mai des, să economisească bani prin faptul că beau acasă şi nu în localuri. Această tendinţă a afectat considerabil atât vânzările, cât și locurile de muncă din baruri. În Europa, de exemplu, 73% dintre locurile de muncă care au legătură cu industria berii sunt în afara fabricilor de bere. Un studiu realizat de Ernst&Young a demonstrat faptul că din 2008 şi până în 2010, numărul posturilor de muncă legate de „licoarea cu hamei“ a scăzut cu 12 la sută.
Chiloţii bărbăteşti
În perioadele dificile din punct de vedere economic, bărbaţii au tendinţa să evite să îşi mai achiziţioneze lenjerie intimă nouă. Un studiu realizat de Mintel a demonstrat faptul că în 2009, vânzările de chiloţi au scăzut cu 2,3%, aceasta fiind prima cădere înregistrată din 2003. În 2007, şi fostul preşedinte al Federal Reserve, Alan Greenspan, a fost de acord cu această teorie.
De asemenea, ţinutele provocatoare ale chelneriţelor pot reprezenta un semnal care indică faptul că ne confruntăm cu o criză economică acută. În timpul celor mai dificile perioade, doamnele „înzestrate“ cu un fizic atrăgător îşi exploatează această „dotare“ drept resursă pentru a-şi găsi un loc de muncă mai bine plătit. Această dinamică este valabilă pentru cele care lucrează ca manechine sau hostess, la diferite evenimente. La capitolul vestimentaţie, un alt indicator eco