• Iesenii amatori de dulceata si alte produse culinare traditionale pot alege din numeroase sortimente in cadrul targului de la Manastirea Golia, intre 10 si 16 octombrie • Producatorii care si-au pus spre vanzare serbetul, mierea, dulceata sau placintele au venit din mai multe localitati din Iasi si alte judete ale Moldovei
Prima editie a evenimentului "Sarbatoarea dulcetii" din Iasi, care se desfasoara pana pe 16 octombrie, a adus 15 producatori din diferite judete ale Moldovei in parcarea Manastirii Golia. Iesenii pot cumpara mai multe feluri de dulceata, dar si produse apicole si preparate de sezon, cum ar fi zacusca si muraturile. Participantii s-au prezentat in baza unei invitatii trimise de Asociatia "Centrul de promovare turistica" Iasi. Majoritatea clientilor au facut coada la standul cu placinte traditionale, insa nici ceilalti producatori nu se plang de vanzari. "Incerc sa merg la cat mai multe targuri mestesugaresti din Suceava, Bacau, Pascani, Piatra Neamt si Iasi, sa imi promovez dulceata si serbetul. De cand am venit aici am avut clienti la cele opt feluri de dulceata si serbet si pot spune ca sunt multumita. Cand nu particip la vreun targ, ma ocup de magazinul meu de produse de la Manastirea Varatec", a declarat Ana Neculai din judetul Neamt.
Un succes la fel de mare l-au avut si diversele preparate de sezon, expuse cat mai colorat si mai apetisant, pentru a atrage privirea trecatorilor. Compotul, zacusca si muraturile au ademenit ieri un grup zgomotos de turisti francezi, vizibil impresionati de standul cu borcane colorate. In ceea ce priveste sortimentele de dulceata, iesenii au avut de ales intre dulceata de fructe, mai populara si intre oraseni, si dulceata din morcov, vinete, rosii coapte, telina sau pepene verde.
• Iesenii amatori de dulceata si alte produse culinare traditionale pot alege din numeroa