Recunoaşte. De multe ori nu ai chef de sex. Această stare este normală, cu condiţia să nu te afecteze prea des.
Dacă absenţa dorinţei a devenit o constantă şi nu mai ştii ce să faci ca să îţi stârneşti pasiunea, investighează cu atenţie aceste 7 lucruri care ar putea fi de vină pentru scăderea libidoului.
Anticoncepţionalele
Problema cu anticoncepţionalele este că acelaşi lucru care te împiedică să rămâi însărcinată, îţi taie şi pofta de sex. Ovarele tale nu produc numai ovule ci şi hormoni, iar pilula scade cantitatea acestora. Mai mult, anticoncepţionalele determină organismul să secrete o substanţă numită globulină anti-testosteronică. Aceasta se lipeşte de hormonul masculin, anulându-i efectul. Testosteronul joacă un rol important în irigarea cu sânge a pereţilor vaginali şi în sporirea sensibilităţii acestora. Şi deşi crezi că efectul acestor schimbări va dispărea odată ce încetezi să iei anticoncepţionale, se pare că nu este aşa, el putandu-se face simţit şi luni de zile după oprirea tratamentului.
Antidepresivele, anti-hisatminicele şi anti-hipertensivele
Antidepresivele au efecte devastatoare asupra libidoului. Este vorba, în special, despre inhibitorii selectivi de serotonină. Aceştia cresc nivelul de serotonină din sânge, ceea ce duce la diminuarea chefului de sex. Unele utilizări terapeutice ale acestor antidepresive includ prevenirea ejaculării premature, deoarece reduc excitarea. Alte medicamente responsabile pentru diminuarea libidoului sunt anti-histaminicele şi anti-hipertensivele. Primele afectează capacitatea vaginului de a se lubrifia şi celelalte interferează cu semnalele nervoase.
Menopauza
Menopauza aduce o serie de schimbări în corpul tău. Activitatea ovariană scade, ceea ce determină reducerea cantităţii de estrogen din organism. Nici testosteronul nu este scutit de efectele menopauzei, el scăzând