Dr. Constantin Ciuce, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Cluj Napoca a redactat scrisoarea intitulată „Probitate şi Adevăr" prin care cere „justiţie imparţială" pentru Vasile Astărăstoae, şeful medicinei ieşene, cercetat într-un dosar de corupţie cu fonduri europene.
Ora 14.16: Rectorul UMF Iaşi, a negat astăzi acuzaţiile care i se aduc, în cadrul unei conferinţe organizate în Sala Senat a Universităţii. „Conducerea Universităţii nu a avut niciun fel de legătură cu firma Maguay, cunoscând reprezentanţii acesteia doar cu ocazia licitaţiei. Firma Maguay nu este o firmă de apartament, ea are în portofoliu realizarea unor platforme şi pentru SRI şi pentru DIICOT. În acest proiect, niciun salarial al UMF din echipa de management şi implementare nu a fost retribuit. Firma Econgres nu a avut niciun fel de relaţie cu acest proiect. Daniela Astărăstoae (fiica rectorului Vasile Astărăstoae - n.r.) nu a fost implicată în acest proiect şi nici în vreun alt proiect la care aplicant este UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi. Nu are niciun fel de relaţii contractuale cu UMF, nu a fost şi nu este angajată a Universităţii“, a explicat rectorul Astărăstoae.
Acesta a adăugat că este posibil inclusiv să fie arestat în perioada următoare deoarece „orice este posibil“. „Prefer să mor pe baricade decât să trăiesc într-o ţară dominată de frică şi ură. Eu sunt medic legist. Sunt obişnuit cu moartea“, a declarat acesta.
Ora 10.47: „Noi, subsemnatii, membri ai comunitatii locale si internationale, constatam cu revolta ca unui membru marcant al comunitatii academice si medicale din Romania, profesorul Vasile Astarastoae, ii este negat dreptul la justitie impartiala si obiectiva", se arată în petiţia semnată de aproape 700 de persoane.
Scandal de corupţie la UMF. 19 angajaţi sunt suspectaţi de fraudă cu fonduri europene. Rectorul a ajuns la spital cu tensiunea ridicat