Bucureștenii iau masa în oraș ca să scape de corvoada gătitului, pentru a socializa mai ușor și pentru că mâncarea de la restaurant este mai gustoasă, arată ultimul studiu Unilever Food Solutions. Sursa: ADI PÎCLIȘAN
Mâncarea tradițională este pe primul loc între preferințele bucureștenilor. 51% o aleg. Pe locul doi în topul preferințelor culinare este bucătăria italianească (20%). Motivele: le plac pastele, dar și pentru că preparatele sunt gătite repede și nu mai sunt nevoiți să aștepte.
10% din bucureșteni aleg bucătăria chinezească, 6% o preferă pe cea libaneză și 5%, pe cea arăbească.
Chelneri mai prietenoși și prețuri mai mici
Pentru ca experiența gastronomică să fie completă, 21% din bucureșteni își doresc ca serviciile și servirea să fie mai bune, 19% vor chelneri mai prietenoși și 12% își doresc ca prețurile să fie mai mici.
De asemenea, consideră important să afle informații nutritive despre mâncărurile pe care le comandă: 50% dintre respondenți vor să știe ce conține mâncarea comandată.
Consumatorii reproșează, totuși, calitatea serviciilor, faptul că localurile sunt prea aglomerate și zgomotoase, dar și că sunt nevoiți să aștepte prea mult timp comanda.
Bărbații vor socializare, femeile nu mai vor la cratiță
Potrivit studiului, majoritatea bărbaților bucureșteni preferă să mănânce în oraș nu din lipsa timpului, ci pentru că le place mâncarea și pentru că nu sunt nevoiți să gătească. 15% spun că astfel pot socializa mai ușor.
Majoritatea femeilor (22%) preferă să mănânce în oraș pentru că nu sunt nevoite să gătească, 15% ies în oraș pentru că a socializa, 13% motivează că le place mai mult mâncarea gătită la restaurant , iar 10% spun că le place și atmosfera.
Așadar, pentru bărbați, a lua masa în oraș este un proces emoțional (ies în oraș să mănânce pentru că le place mâncarea), pe când, femeile mănâncă