Dupa ce a fost semnat contractul prin care firma Dalkia Romania se va ocupa de furnizarea caldurii si apei calde catre populatie, reprezentantii primariei s-au deplasat la Bucuresti pentru a obtine licentele necesare de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare si Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. Dosarul se afla in analiza, urmand ca rezultatele sa fie comunicate in perioada urmatoare. "Deocamdata sunt discutii. Vineri noi am depus dosarul pentru licenta. Astazi (ieri - n.r.) am mers la Bucuresti pentru a duce o serie de completari. Speram sa primim rezultatul pana la sfarsitul acestei saptamani", a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Pana atunci, Dalkia urmeaza sa opereze serviciul in baza licentelor detinute de CET, prin cesionarea drepturilor rezultate din acestea catre primarie. Municipalitatea ar urma sa intre in tranzactii de energie electrica dintre CET si cumparatori.
Dalkia Romania este o companie care activeaza in Romania din 1992, avand deschise filiale in judetele Prahova (Ploiesti si Brazi), Alba-Iulia si Tulcea.
Compania este membra a Veolia Environnement, firma care s-a alaturat EDF (Electricite de France), lider mondial în ceea ce priveste electricitatea. In Romania, francezii produc cea mai ieftina gigacalorie, de care beneficiaza locuitorii orasului Ploiesti. Ei asigura caldura pentru 64 mii apartamente in cele trei judete. La Iasi, Dalkia ar trebui sa alimenteze aproximativ 54 mii locuinte.
Dupa ce a fost semnat contractul prin care firma Dalkia Romania se va ocupa de furnizarea caldurii si apei calde catre populatie, reprezentantii primariei s-au deplasat la Bucuresti pentru a obtine licentele necesare de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare si Autoritatea Nationala