Dr. Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea lui Michael Jackson, i-a administrat "regelui pop" cantitati de sedative mult mai importante decat declarase politiei, a spus joi un expert anestezist in cadrul procesului intentat medicului.
Michael Jackson a murit 25 iunie 2009 dupa o "grava otravire" cu propofol, un anestezic puternic, pe care artistul obisnuia sa-l ia ca sa poata sa doarma, scrie AFP. Totul s-a intamplat cu ajutorul dr. Murray, acum judecat pentru omor prin imprudenta.
La doua zile dupa moartea cantaretului, Dr. Murray a spus politiei ca el i-a administrat intravenos doua doze de 2 mg de Lorazepam si doua doze de 2 mg Midazolam, doua sedative, care au "contribuit" la decesul cantaretului. Acesta nu a putut adormi si medicul i-a dat apoi 25 mg de Propofol, inainte de a pleca de langa el "doua minute" pentru a merge la toaleta, a spus el. Cand s-a intors, cantaretul nu mai respira.
Potrivit doctorului Steven Shafer, anestezist si specialist mondial in ceea ce priveste Propofolul, dr. Murray i-a dat cantaretului de patru ori mai mult Propofol decat a recunoscut, adica 100 mg.
"Acesta este singurul scenariu care ar putea duce la o concentratie de Propofol precum cea gasita in corpul lui Michael", 2,6 micrograme per mililitru gasit in sange, a spus el.
Mai mult decat atat, avand in vedere puterea acestui anestezic, faptul ca Michael a avut o asemenea concentratie de propofol in sange inseamna ca "el a murit chiar in timp ce i se administra perfuzia cu Propofol", a explicat anestezistul. Dr. Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea lui Michael Jackson, i-a administrat "regelui pop" cantitati de sedative mult mai importante decat declarase politiei, a spus joi un expert anestezist in cadrul procesului intentat medicului.
Michael Jackson a murit 25 iunie 2009 dupa o "