O cauză de corupție „zace” de cinci ani la Tribunalul București, împotmolită în 36 de amânări. În plus, judecata a fost suspendată de trei ori, dosarul fiind trimis la Curtea Constituțională unde se află și astăzi, după un an și patru luni de la ultima sesizare. Sursa: Mediafax
Protagonistul acestui caz este Traian Oprea, fostul director general al Hidroelectrica SA, individ care a cumpărat prize şi întrerupătoare chinezeşti din bazar, inscripţionate în fals cu sigla Siemens, cu un preţ de 38 de ori mai mare decât valoarea reală. Oprea, împreună cu alţi patru foşti directori au fost trimişi în judecată în august 2006, după ce în 2004 au cumpărat fără licitaţie de la firma Enol Group SA produse sub sigla Siemens, contrafăcute, la preţuri de 8 până la de 38 mai mari decât preţul pieţii, suma totală plătită fiind de 20.280.398.519 lei vechi.
Întrerupătoare de 1,8 milioane euro
Mai mult, societatea nu avea nevoie de respectivele prize, comutatoare sau siguranţe automate. Calitatea acestora era foarte slabă, de producţie chinezească şi au fost procurate de la tarabe din complexul comercial Dorally din comuna Afumaţi - judeţul Ilfov. Ajutat de câteva firme controlate de interlopi, Oprea a cumpărat prize chinezeşti inscripţionate cu "Siemens" de 1,8 milioane de euro.
Prima sesizare a CCR
Dosarul a ajuns la Tribunalul Bucureşti în august 2006 şi în primele şase termene a fost amânat pentru diferite motive. La al şaptelea termen, judecătorii au respins cererea avocaţilor de restituire a dosarului la DNA, pe motiv că instanţa a fost legal sesizată.
Pe 31 mai 2007, dosarul a fost suspendat, fiind trimis la Curtea Constituţională pentru soluţionarea unor excepţii de neconstituţionalitate.
A doua suspendare
După aproape trei luni, se întoarce la tribunal, unde continuă să fie judecat. Mai trec şapte termene şi pe