Dacă până acum examenele Cambridge se susţineau în România doar de două-trei ori pe an, de acum vor fi peste 100 de sesiuni de examinare. Sursa: Razvan Valcaneantu
Ieri, s-a deschis la Bucureşti ESOL Examinations Centre (EEC), autorizat de Universitatea Cambridge pentru susţinerea examenelor în vederea obţinerii certificatelor Cambridge.
O altă noutate este mobilitatea: în oraşele cu peste 40 de candidaţi, o echipă a centrului se va deplasa pentru testare.
Românii, în top 5
În prezent, cel mai accesat nivel de testare este Certificate of Advanced English, iar rezultatele obţinute îi plasează pe români în top 5 la nivel mondial, după cum spune Dionysia Ioannou, director de dezvoltare ESOL Examinations. Rezultatele examenelor arată că doar candidaţii din Germania, Suedia, Danemarca şi Norvegia obţin rezultate mai bune decât cei români. În cadrul centrului EEC vor exista toate tipurile de examene Cambridge, inclusiv pentru sectoare de nişă, cum ar fi contabilitate sau avocatură.
"Sistemul de examinare Cambridge are o arie foarte largă de atestate de diverse niveluri şi complexităţi. Vrem să schimbăm percepţia de inaccesibilitate pe care o are Cambridge în România, şi să îi convingem pe cei vizaţi, fie că sunt profesori, părinţi sau elevi, de importanţa unui astfel de examen pentru portofoliul educaţional", a spus Oliver Gargiulo, directorul EEC România.
Preţurile examenelor variază între 180 şi 900 de lei, şi pot fi susţinute atât pe computer, cât şi pe hârtie. Detalii pot fi obţinute de pe www.eecromania.com.
Examenele Cambridge sunt testări complexe pentru vorbitorii de limbă engleză non-nativi. Procedura de examinare variază între 40 de minute şi şase ore, în funcţie de nivel, şi sunt testate toate coordonatele comunicării: scris, citit, vorbit, înţelegerea şi folosirea limbii.
@