„Europa răsuflă uşurată după salvarea Greciei. Pentru cât timp?” (Evenimentul Zilei). „Europa reînvie, dar România tot se întreabă cum să ţină banii băncilor străine în ţară” (Ziarul Financiar). „Ce se schimbă în România după falimentul Greciei” (România Liberă). „Lista neagră a serviciilor medicale scumpe” (Adevărul). „Recensământul moaştelor: extraordinarul drum al oaselor sfinte prin bisericile din România” (Gândul).
„Salvarea Europei cu plata în tranşe”, titrează Adevărul. Toată Europa va resimţi mai devreme sau mai târziu costul măsurilor luate miercuri noapte la Bruxelles. Mai întâi băncile, apoi statele şi, în final populaţia.
„Europa răsuflă uşurată după salvarea Greciei. Pentru cât timp?” se întreabă Evenimentul Zilei. Pentru România, hotărârea este o gură de oxigen, precizează EVZ.
„Europa reînvie, dar România tot se întreabă cum să ţină banii băncilor străine în ţară”, citim în Ziarul Financiar. Nouă din zece bănci străine care controlează jucători locali de top 10 au nevoie de miliarde de euro pentru recapitalizare. Liderii zonei euro au decis ce au putut, criza locală se rezolvă tot la Bucureşti explică Ziarul Financiar
„Ce se schimbă în România după falimentul Greciei”. România Liberă notează că bugetul de anul viitor ar putea fi mai mic decât cel de anul acesta.
„Lista neagră a serviciilor medicale scumpe”. Adevărul anunţă că 'lista negativă' a analizelor şi medicamentelor ce nu vor mai fi gratuite va fi întocmită până la mijlocul lunii decembrie. Ziarul îl citează pe ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, care a spus că „avem medicamente foarte scumpe care sunt recomandate şi pentru alte boli decât pentru cele pentru care ar trebui prescrise". Ritli a adăugat că ar trebui o mai multă rigoare atunci când se fac investigaţii şi se prescriu medicamente, „chiar şi la cele din oncologie”.
„Recensământul moaştelor: e