De multe ori auzim vorbindu-se despre cei mai bătrâni bărbaţi sau cele mai bătrâne femei de pe Terra, însă de puţine ori se ţine cont de faptul că şi animalele au o vârstă. Site-ul de.lifestyle.yahoo.com a realizat un clasament original, care ia în considerare atât vârsta celor mai longevivi oameni de pe planetă, cât şi a animalelor.
Astfel, cea mai longevivă fiinţă umană de pe Terra a fost Jeanne Louise Calment. Născută pe 21 februarie 1875 şi decedată pe 4 august 1997, această doamnă de origine franceză, care a trăit 122 de ani şi 164 de zile, este cea mai longevivă fiinţă umană despre a cărei etate există dovezi certe. Femeia, care a supravieţuit copiilor şi nepoţilor săi, a fost ultima dintre contemporanii noştri care a avut privilegiul să îl cunoască pe Van Gogh, care în 1888 a intrat în magazinul de textile al tatălui său.
Urmează în clasament langusta George, în vârstă de 140 de ani. George a văzut lumina zilei în 1869 şi a fost pescuit din apele Oceanului Atlantic în 1999, el ajungând în cele din urmă în acvariul unui restaurant din New York. După câteva săptămâni, el a fost observat de un activist pentru drepturile animalelor, care l-a achiziţionat pentru suma de 100 de dolari şi l-a eliberat din nou în mare.
Animale vârstnice
Scoicile Geoduck (Panopea abrupta) sunt o specie de moluşte marine şi sunt unele dintre cele mai longevive reprezentante ale regnului animal. Originare din NV Statelor Unite şi Canada, aceste scoici ajung la dimensiuni uriaşe, putând atinge 7,5 kg şi 2 m lungime. Cel mai „vârstnic“ exemplar capturat a avut o vârstă estimată la 168 de ani. Din clasament nu putea lipsi nici balena de Groenlanda. Aceasta este fără îndoială cel mai longeviv mamifer de pe Terra. Trăieşte între 100 şi 200 de ani, însă cercetătorii au descoperit un exemplar în vârstă de 211 ani. Vârsta acestor animale poate fi stabilită cu des