Un joc în care cinci păsări furioase trebuie să distrugă o cohortă de porci aşezaţi sub nişte construcţii aflate într-un echilibru precar a devenit una dintre cele mai mari reuşite din istoria distracţiilor digitale. Jocul constă în aruncarea păsărilor, cu ajutorul praştiei, în porcii care le-au furat ouăle. Aplicaţia lansată în urmă cu doi ani pentru iPhone a fost extinsă şi la alte gadgeturi şi sisteme de operare, devenind un fenomen.
Nişte ghemotoace kamikaze care distrug piloni de beton pentru a ucide o mână de porci au ajuns în timp record vedetele lumii virtuale. Şi, ca şi cum fenomenul Angry Birds nu ar fi fost suficient de viral, a depăşit spaţiul internetului şi urmează să se materializeze într-un film.
Povestea jocului, descărcat în doi ani de peste 500 de milioane de ori, a început cu o simplă schiţă, a unuia dintre designerii companiei Rovio, finlandezul Jaakko Iisalo. De la imaginile care reprezentau cinci păsări a fost creat un joc în care acestea luptă cu nişte porci verzi, aleşi deoarece în acel moment exista isteria mondială cu gripa porcină. Jocul foloseşte regulile fizicii pentru a dărâma construcţii şi a ucide adversarii. În prezent, împătimiţi din întreaga lume petrec zilnic 200 de milioane de minute ucigând porcii verzi.
Deconectare şi relaxare
Nici românii nu au fost scutiţi de microbul jocului. Angry Birds este pentru anul 2011 ceea ce era în anii '90 Brick Game, jocul în care trebuiau unite piese din cărămidă, împiedicând construcţia de pe ecran să ajungă până la nivelul de sus.Pentru Aurelian Timoftescu (22 de ani), din Bucureşti, jocul a devenit o pasiune după ce l-a „practicat" pe mai multe dispozitive. A început pe laptopul personal, apoi, în doar trei luni, a trecut la iPod Touch şi iPad 2.
Tânărul spune că joacă Angry Birds zilnic, cel puţin jumătate de oră. „De obicei îl joc la serviciu, at