Ne indreptam spre o lume in care mai toate aparatele din jurul nostru vor fi conectate la internet si vor comunica intre ele, dar ne asteapta si inventii trasnite, la limita dintre realitate si SF, a spus intr-un interviu pentru HotNews.ro, Pablos Holman, hacker, inventator si antreprenor. Printre proiectele la care lucreaza in prezent se numara un reactor nuclear extrem de sigur, o antena care ar putea revolutiona comunicatiile wireless dar si o metoda radicala de lupta cu malaria: doborarea tantarilor cu fascicule laser, a mai spus Holman la evenimentul How To Web care s-a tinut pe 9 si 10 noiembrie la Bucuresti.
Hackerul, vazut ca simbol al inovatiei
La toate conferintele unde este invitat sa vorbeasca, Holman se prezinta cu mandrie ca fiind hacker, insa nu unul dintre "baietii rai" care sparg diverse site-uri pentru a obtine avantaje financiare, ci unul care sa dezvaluie diverse vulnerabilitati care se gasesc in aplicatiile de zi cu zi. "Incercam sa descoperim probleme pentru ca oameni sa nu aiba falsa impresie ca totul e sigur, facem publice problemele si le aratam oamenilor ce se poate face cu mijloace simple". Ca exemplu a dat mai multe situatii: una in care poti urmari fiecare pas facut de cineva care-si lasa activat bluetooth-ul la telefon sau alta in care, din camera ta de hotel poti vedea ce programe TV urmaresc alti oaspeti ai hotelului. "E o zona gri, undeva la limita legalitatii", admite Holman care a spus de multe ori ca e fericit sa poata angaja hackeri la laboratorul unde lucreaza, fiindca acestia sunt cu adevarat inovatori
Hackerul vede cu totul altfel lumea din jur. "El nu se intreaba ce este un anumit obiect, ci ce lucruri poate fi pus sa faca acel obiect. Hackerul are abilitatea sa vada in viitor, "sa descopere ce posibilitati exista cu diverse terminale", spune Holman.
Sa nu ne asteptam la atacuri cib