Este al treilea centru de consiliere, după cele de la Bucureşti şi Cluj. Nu se face doar terapie de grup şi individuală ci se încearcă şi reintegrarea socială a persoanelor diagnosticate cu cancer. Sursa: ADI PÎCLIŞAN
Persoanele bolnave de cancer și rudele acestora din zona Moldovei au de astăzi la cine să apeleze pentru consiliere și terapie psihologică. Centrul Teritorial de Informare, Consiliere și Terapie Oncosuport Nord-Est Iași a fost lansat în această dimineață, fiind al treilea de acest gen din țară după centrul din București și cel din Cluj.
„Centrul își propune să ofere gratuit persoanelor diagnosticate cu cancer mamar, cancer de col uterin și cancer testicular, precum și aparținătorilor acestora mai multe servicii: consiliere și terapie psihologică, terapie individuală și de grup, asistență psihosocială, terapie ocupațională, consiliere profesională", a spus Liviu Mandler, managerul proiectului.
500 de persoane diagnosticate cu cancer și 1.000 de rude ale acestora sunt așteptate în centrul din Iași. Pe lângă suportul acordat acestora, proiectul își propune și sensibilizarea societății cu privire la reîntegrarea socială a persoanelor diagnosticate cu cancer și promovarea unui stil de viață sănătos. „Am fost diagnosticată cu cancer acum 10 ani și am avut o perioadă în care am căzut în depresie. Cred că cei bolnavi au nevoie de o persoană specializată cu care să vorbeasă despre temerile lor, iar acest centru vine în întâmpinarea lor”, a spus Elena Marin, 66 de ani.
Cei interesați pot merge direct la centrul aflat pe bulevardul Tudor Vladimirescu, nr.42-44, etaj 2, sau pot suna la numarul 0232.227.718.