Salubrizarea din Capitală se face în baza unor contracte ilegale, potrivit instanţei. Cu toate acestea, aleşii generali au decis: unii mai mătură până în 2014, alţii trebuie să facă alte contracte. Sursa: LIBERTATEA
Afacerea gunoaielor din Capitală, care a fost începută de fostul edil-şef al Bucureştiului, Viorel Lis, în 1999, înghite anual aproximativ 70 de milioane de euro.
În timp ce Consiliul Concurenţei şi Autoritatea de Reglementare a Achiziţilor Publice spun că actele în baza cărora se mătură şi se strânge gunoiul de pe străzile Bucureştiului sunt ilegale, iar instanţa a decis anularea lor, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis să continue "haosul salubrizării" încă doi ani. Şi, când va fi terminată Strategia de salubrizare a Capitalei, să liciteze Municipalitatea curăţarea oraşului.
Sectoarele 2,3 şi 6, păsuite doi ani
Astfel, în ultima şedinţă a CGMB-ului, aleşii au decis ca sectoarele conduse de Neculai Onţanu, Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, adică 2,3 şi, respectiv 6, să organizeze licitaţii pentru ridicarea gunoiului de pe străzi până pe data de 31 decembrie 2014, dar nu mai târziu de data la care va fi gata strategia de salubrizare a Capitalei. Asta, deşi potrivit unei hotărâri a instanţei, contractele de salubrizare în baza cărora se curăţă arterele din sectoarele 1,2,3,4 şi 6 au fost declarate nule.
Raicu: "Legea este de vină"
Potrivit viceprimarului Capitalei, Mircea Raicu, pentru situaţia creată ar fi de vină legislaţia veche, care a stat la baza continuării contractelor ilegale de salubritate.
"Edilii au prelungit con tractele pentru că le permitea legea. Legea este proastă. Atâta timp cât nu terminăm strategia de salubrizare a Capitalei, nu vom putea organiza o licitaţie la nivel de Municipalitate", a explicat viceprimarul.
Întrebat dacă este mulţumit de curăţenia care se face pe