Montarea unui asemenea sistem costă aproximativ 450.000 de euro. Pe motiv că Municipalitatea nu are bani să îl cumpere, acesta va fi închiriat, iar banii vor fi recuperați de la cei care vor juca pe arenă, potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Sursa: Foto: Octavian Cocoloş
Instalația va fi folosită şase luni pe an, din toamnă până în primăvară, potrivit edilului-șef.
”Instalaţia costă aproximativ 450.000 de euro. Nu avem aceşti bani. Ne gândim să închiriem o instalaţie, asta însemnând cam 3.000-3.500 de euro. Banii pe care îi plătim pentru închiriere îi vom recupera de la cei care joacă pe teren”, a spus primarul general al Capitalei.
Firma care se ocupă de întreţinerea gazonului Arenei Naţionale a constatat o degradare avansată a suprafeţei de joc şi a recomandat ca pe noul stadion să nu se mai dispute alte meciuri decât cele care au fost deja programate, anunţa FRF, în 9 noiembrie.
Compania respectivă a întocmit un referat pe care l-a înaintat Primăriei Capitalei, ALPAB şi Federaţiei Române de Fotbal, în care se precizeză că pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat până în prezent un număr de ore de joc şi de antrenament care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonulu, potrivit mediafax.ro.
La meciul inaugural România - Franţa, disputat în 6 septembrie, gazonul de pe Arena Naţională, montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, a cedat el fiind uscat și într-o stare avansată de degradare.
După meci, gazonul a fost înlocuit de firma olandeză Hendriks-Graszoden, iar UEFA a precizat că peluza stadionului va avea nevoie de o reînnoire majoră în primăvară să nu găzduiască nici o partidă de fotbal cu 12 săptămâni înaintea disputării finalei Ligii Europa, care ar trebui să aibă loc pe data de 9 mai 2012.
Citiți și: Gazonul de pe "Național Arena" a cedat iarăși! Cei de la Oțelu