Carnea şi lactatele trebuie eliminate din alimentaţie, în favoarea verdeţurilor. Nu exageraţi cu exerciţiile fizice. Sursa: SHUTTERSTOCK
Secretul unei diete sănătoase nu constă în eliminarea din alimentaţie a grăsimilor şi a dulciurilor, ci în menţinerea echilibrului natural al corpului.
Afirmaţia îi aparţine nutriţionistului şi microbiologului american Robert Young, care promovează medicina alternativă, bazată pe o dietă ce ajută la menţinerea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din corpul uman.
Într-un interviu acordat EVZ, Young spune că organismul se îmbolnăveşte atunci când sângele şi ţesuturile capătă un exces de aciditate, în special din cauza mâncărurilor acide. Soluţia este dieta alcalină.
De ce îngraşă acizii
"Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon", explică Young.
În mod normal, aceşti acizi sunt eliminaţi prin respiraţie, transpiraţie sau urină. Dacă vreunul dintre aceste canale este blocat (prin congestie sau rănire), organismul împinge acizii către ţesuturile conjuctive şi grase.
Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor cauzează congestie, din cauză că se digeră mai greu, explică nutriţionistul. Astfel acizii, forţaţi să rămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime.
Principalele mâncăruri care ar trebui eliminate din dietă dacă vreţi să slăbiţi sunt carnea de porc, de pasăre ( pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul. Puteţi mânca în schimb peşte gras, precum somon sau păstrăv.
Oţetul îl puteţi înlocui cu zeama de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiu şi un efect alcalin. De asemenea, ar trebui să staţi departe de cereale, precum grâul, şi mai ales de orez. Primul poate provoca congestie, din