Medicii au consultat 652 de copii din şase comune, iar rezultatele arată că au o imunitate foarte bună. Proiectul "Sănătatea copiilor din Delta Dunării" este derulat în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Societatea Studenţilor din Medicină (SSM) Bucureşti şi autorităţi tulcene şi îşi propune să prezinte o imagine actuală a stării generale de sănătate a tinerilor şcolari şi preşcolari care locuiesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), oferind celor 652 de copii din şase comune consultaţii de specialitate şi analize medicale de bază. "Unii dintre ei au o greutate sub limită, dar copiii sunt surprinzător de sănătoşi şi au o imunitate foarte bună. Sunt cazuri sociale frapante. Un copil de 11 ani, operat la opt ani pe cord, a avut în ultimul an crize sincopale frecvente. Trebuia să meargă regulat la doctor, dar nu a făcut-o, iar starea lui s-a agravat", a declarat Laura Petrescu, voluntară în cadrul SSM.
La rândul său, directoarea şcolii din comuna C.A. Rosetti, Cornelia Zaharia, a afirmat că reţeaua de medicină şcolară nu acoperă şi Delta Dunării, doctorul din Sulina acordând consultaţii medicale de două ori pe săptămână populaţiei din comună. "Exudatul laringian este obligatoriu la intrarea în grădiniţă, dar mulţi din copiii care s-au prezentat vineri la consult au făcut pentru prima dată această analiză", a afirmat directoarea şcolii din comuna C.A. Rosetti, Cornelia Zaharia.
Proiectul "Sănătatea copiilor din Delta Dunării" se va încheia în ianuarie 2012, în cadrul acestuia, potrivit SDD, Ministerul Sănătăţii urmând să acorde judeţului un mijloc de transport pentru pacienţii din localităţile izolate inclusiv în condiţii de ger. Potrivit SDD, proiectul se va desfăşura în comunele CA Rosetti, Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, Maliuc şi Sfântu Gheorghe, existând însă şi autorităţi comunale, printre care primăr