Afaceristul Ion Oiţă (63 de ani), patronul cunoscutului restaurant La Cocoşatu, şi-a pus capăt zilelor într-o anexă în care ţinea contabilitatea afacerii de milioane de lei.
Ţipete de disperare şi un apel la 112 a dat de veste, ieri, despre tragedia din Băneasa. Una dintre bucătăresele lui Ion Oiţă l-a găsit pe acesta cu ştreangul pus de gât, atârnând de una dintre balustradele casei vecine cu restaurantul care l-a făcut celebru şi bogat.
Disperată, femeia a început să zbiere după ajutor, după care a sunat la Salvare. Credea că bărbatul mai poate fi salvat. Prea târziu însă. Medicii de pe SMURD l-au resuscitat minute bune, însă nu au mai putut face nimic pentru Oiţă. Patronul restaurantului care a făcut istorie în Bucureşti a lăsat în spate o familie încercată din greu de drame şi s-a sinucis fără să lase un bilet de adio. Nu fără motiv susţin însă anchetatorii şi cunoştinţele.
„Era grav bolnav. Suferea de ciroză, faza terminală. Azi de dimineaţă (n.r. ieri) când ne-a salutat de-abia murmura ceva şi îşi târâia şi un picior. În ultima vreme nici măcar nu mă mai recunoştea, se uita în gol când vorbeam cu el. Era galben tot!“, ne-a declarat unul dintre angajaţii localului.
Dramele familiei Oiţă
Fratele afaceristului, Puiu, a fost primul membru al familiei care a ajuns la locul tragediei. A ieşit din casă sfâşiat de durere şi cărat pe braţe de angajaţii lui Oiţă. „Nu mai pot... Nu a lăsat niciun bilet. Era şi bolnav, avea ciroză“, a murmurat acesta.
Banii nu i-au adus fericirea „Regelui micilor“, cum a fost supranumit de bucureşteni. În 2004 a avut un alt moment de cumpănă pe care a crezut că-l va trece cu bine, însă apropiaţii susţin că Oiţă suferea la aceeaşi intensitate după ceea ce i s-a întâmplat fiului său. Florin (36 de ani), membru al lotului naţional de tenis până atunci, campion naţional la dublu mixt, a trecut la m