Scandalul sexual de la liceul ,,Jean Monnet” a pus în umbră meritele tinerilor silitori și care țintesc către cariere respectabile.
Elevii premiați la concursuri și olimpiade școlare sunt priviți ca niște ,,cenușărese” de copii de bani gata, care au înlocuit studiul și anii adolescenței cu barurile, porțiile zdravene de alcool și partidele de sex.
Reporterii „Adevărul” au stat de vorbă, în biblioteca liceului Jean Monnet, cu șase dintre elevii care au participat la concursuri și olimpiade școlare și au descoperit că sunt adolescenţi simpli și ambițioși, cu chef de învățat, total diferiți de eleva implicată în scandalul violului și de fetele acuzate de furt dintr-un club din Capitală. Cei şase au obţinut mai multe diplome de merit decât numărul de absenţe al elevei implicată în scandalul sexual într-un semestru, adică 45.
Click pe imagini pentru fotogalerie
Viitori informaticieni și regizori de elită
În timp ce tinerii ,,de lux” ai școlii chiuleau ori își petreceau nopțile prin cluburile bucureștene, elevii plini de țeluri visau să ajungă informaticieni sau actori de elită. Unul dintre tinerii silitori e Matei Hobană, elev în clasa a X-a. Pentru el importante sunt competiţiile şcolare şi mai puţin distracţiile. Pasionat de informatică, Matei a adunat o colecție de diplome la concursurile de profil, după zile întregi dedicate studiului. ,,Mi se pare ușoară informatica și vreau să testez cât de departe pot ajunge”, a mărturisit tânărul. Matei mai are în palmares şi premii la olimpiadele de istorie şi biologie, dar spune că IT-ul a fost şi va rămâne pasiunea lui şi că îşi doreşte să ajungă programator.
Alexandra Dumitrașcu a ajuns pe locul II pe Municipiu, la olimpiada deiIstorie și își dorește să lucreze în procuratură militară la fel ca bunicul ei. De asemenea, eleva Alexandra Petrescu, premiată la concursuri de i