Potrivit unei analize a Hotnews.ro, 27 dosare de mare corupție monitorizate de portal însumează nu mai puțin de 33.825 de zile, adică 92 de ani, șapte luni și 28 de zile. Acest lucru înseamnă, în medie, 3 ani și jumătate pentru un dosar. Sursa: AGERPRES
În fruntea topului celor mai întârziate dosare de mare corupţie se situează dosarul de luare de mită în care este judecat Nicolae Mischie, cu 6 ani şi 5 luni de când stă în instanţă, urmat de cauza "Armele de vânătoare", cu Şerban Mihăilescu inculpat ( 5 ani şi 7 luni) şi dosarul "Căprioara" a lui Marian Oprişan, cu 5 ani şi jumătate de când a fost trimis în judecată.
Pe locul patru se situează George Copos cu dosarul "Loteria I" trimis în judecată tot de cinci ani şi şase luni, urmat de Ionel Manţog în dosarul "Strămutaţilor de lux", trimis în judecată de cinci ani şi două luni. Urmează în ordine descrescătoare procesele Dinu Patriciu - "Rompetrol", Adrian Năstase – "Zambaccian", Şerban Brădişteanu cu "Aparatură medicală pentru penitenciare", Adrian Năstase - "Mătuşa Tamara" şi "Fabrica de zahăr" a lui Gheorghe Falcă.
Cele mai multe amânări
Cele mai multe amânări şi termene înregistrate în procesele de judecată s-au înregistrat în cauzele Nicolae Mischie, cu 57 de termene (un termen la 41 de zile), Dinu Patriciu cu "Rompetrol" (55 de termene, cu o cadenţă de un termen la 34 de zile), Marian Oprişan cu dosarul "Căprioara" , tot 55 de amânări cu un termen la 42 de zile şi Ionel Manţog cu 46 de amânări, respectiv un termen la 41 de zile.
Dosarele care se apropie de termenul de prescripţie sunt "Zambaccian I" cu termen în aprilie 2013, "Mătuşa Tamara" cu termen de prescripţie iulie 2013 şi "Armele de vânătoare" a lui Şerban Mihăilescu cu termen final octombrie 2014.
Hotnews, cu sprijinul Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundaţiei Konrad Adenauer, publică