Segmentul mamelor care au acum vârsta peste 45 de ani este activ pe Facebook şi depăşeşte în prezent 130 de mii de persoane. Mamele sunt interesate în special de activismul social, potrivit studiu lansat de shortCUT research.
Principala descoperire a studiului este faptul că activismul social, adică participarea la cauze este considerată de maximă importanță de mame. Acest lucru a fost declarat spontan, dar este evident și în activitatea și informațiile de pe profil. Raportul dintre paginile cu tentă social/umanitară şi restul de interese este de 1 la 5. Cauze pe care le susţin sunt legate de educaţie, sănătate, condiţia femeii, protecția animalelor, a patrimoniului naţional, cultură şi din când în când de politică.
„Mamele sunt conștiente de puterea pe care o are fiecare calculator conectat și luptă online pentru o lume mai bună”, spune Alina Floroi, Chief Research Scientist la shortCUT research.
Studiul arată că mamele sunt active de mai bine de zece ani online, iar copiii lor au jucat un mare rol în învăţarea aptitudinilor de operare a calculatorului. În acelaşi timp, profesiile practicate au fost un factor care a facilitat accesul la internet.
Factorii care le-au determinat pe mame să intre pe Facebook sunt conectarea cu familia, prietenii şi mediul profesional. Printre persoanele intervievate s-au aflat femei care au meserii cu vizibilitate socială mare precum profesor sau life coach, ceea ce transformă pentru ele Facebook-ul în instrument de comunicare profesională.
În timp ce majoritatea acestui segment împărtăşeşte moderat informaţie, profesionistele postează frecvent informaţii legate de activitatea proprie. Tipurile de informaţie urmărite includ ştiri, evenimente locale, veşti de la prieteni şi familie.
Mamele evită să comenteze deschis pe multe dintre postările copiilor, dacă acestea nu le privesc direct. „Pe Facebo