Compania vrea să amâne ratele unui credit de câteva milioane de euro. Produsele sunt puse la zid de nutriţionişti, lista E-urilor depăşind tot ce s-a mai putut vedea în industria alimentară. Sursa: ADRIAN PÎCLIŞAN
Fornetti România, master fracizor pentru Fornetti Kft. Ungaria, şi-a cerut intrarea în insolvenţă săptămâna trecută, la Tribunalul Timiş. Decizia vine după ce în 2009 compania a finalizat o investiţie de 10 milioane de euro în modernizarea fabricii de patiserie din satul Hodoni (Timiş), iar acum a constatat că anul viitor nu va mai putea achita la timp ratele la creditul contractat.
Liderul pieţei de patiserie congelată
De la intrarea ei pe piaţa românească, a cumulat un capital care trece de 20 de milioane de euro, bani care se regăsesc în principal în investiţiile de la Hodoni şi care au transformat Fornetti România în liderul pieţei de patiserie congelată din ţara noastră. Fornetti ajunsese cel mai mare francizor din Europa, după McDonald’s, potrivit presei economice.
Compania a intrat în România în 2001. Un an mai târziu a deschis primul magazin, iar în 2004 afacerea a explodat. Până în prezent au apărut 900 de magazine Fornetti şi 200 de "shop in shop" (cuptoare în centrele comerciale).
Patiserie cu E-uri
Oferta fabricii numără peste 30 de produse, majoritatea pe bază de aluat congelat. Acesta e pus la zid de nutriţionişti, care susţin că emulgatorii şi aditivii alimentari, plus o combinaţia de glucide de tip amidon şi grăsimile din reţete nu fac bine sănătăţii.
Pe forumurile de discuţii de pe internet, nu puţini sunt cei care atacă prăjiturelele "pline de chimicale", cum sunt numite cel mai des. Reţetele nu sunt afişate în magazine, putând fi găsite doar pe site-ul oficial.
Lista aditivilor din rulouri reprezintă un veritabil record al industriei alimentare: