• Pana acum, o firma de catering se ocupa de mancarea pacientilor si, prin urmare, costurile cu asigurarea hranei erau mai mari
Ieri a fost o zi mare pentru Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Dimineata, directorii acestuia au inaugurat bucataria modernizata a unitatii. La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Constantin Simirad, dar si directori de la alte spitale. Investitia totala s-a ridicat la suma de 4,5 miliarde lei, suma fiind alocata de CJ. Aparatura a costat peste 3 miliarde de lei vechi, iar reconsolidarea cladirii, aproximativ 1,5 miliarde.
Reprezentantii spitalului sustin ca era necesara o astfel de investitie si, odata cu finalizarea lucrarilor si instalarea aparaturii, unitatea va face chiar economie de fonduri. "Suntem bucurosi ca am reusit sa finalizam aceste lucrari. Bucataria a fost închisa pentru cinci ani, timp în care a fost renovata si dotata cu aparatura noua. În tot acest timp am avut servicii externalizate si le asiguram hrana bolnavilor de la o firma de catering, care ajungea in jur de 700 de milioane de lei vechi pe luna. Odata cu deschiderea noii bucatarii vom face o economie la buget si hrana ne va costa aproape jumatate cat era pana acum. Mai mult, aceasta va avea gust, iar meniurile vor fi mai diversificate. Candva, Spitalul de Boli Infectioase era renumit pentru mancarea buna pe care o pregateau bucataresele aici. Speram ca si noua bucatarie sa ne aduca acelasi renume", a declarat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase Iasi.
• Pana acum, o firma de catering se ocupa de mancarea pacientilor si, prin urmare, costurile cu asigurarea hranei erau mai mari
Ieri a fost o zi mare pentru Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Dimineata, directorii acestuia au inaugur