Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi vor lucra si in perioada Craciunului, la nivelul institutiei fiind organizat un serviciu de permanenta. "Iesenii care au dubii cu privire la starea alimentelor pot suna la numerele de telefon 0232.267.501 si 0232.267.502 pentru a ne semnala eventualele probleme. Scopul nostru este de a preveni inclusiv toxiinfectiile alimentare care pot aparea prin consumul de alimente improprii", a declarat dr. Gabriel Ciobanu,purtatorul de cuvant al DSVSA.
Veterinarii atrag atentia ca, in tara, s-au raportat deja imbolnaviri de trichineloza cauzate de consumul de carne de porc infectata. "Vanzarea de carne la colt de strada este strict interzisa, chiar daca pretul pare tentant. Oamenii trebuie sa stie ca mare parte din acea carne provine din sacrificari clandestine, uneori fiind vorba chiar de animale furate, si nu s-a facut nici un fel de verificare sanitara-veterinara", a declarat dr. Nicolae Ivanciu, medic in cadrul DSVSA.
Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi vor lucra si in perioada Craciunului, la nivelul institutiei fiind organizat un serviciu de permanenta. "Iesenii care au dubii cu privire la starea alimentelor pot suna la numerele de telefon 0232.267.501 si 0232.267.502 pentru a ne semnala eventualele probleme. Scopul nostru este de a preveni inclusiv toxiinfectiile alimentare care pot aparea prin consumul de alimente improprii", a declarat dr. Gabriel Ciobanu,purtatorul de cuvant al DSVSA.
Veterinarii atrag atentia ca, in tara, s-au raportat deja imbolnaviri de trichineloza cauzate de consumul de carne de porc infectata. "Vanzarea de carne la colt de strada este strict interzisa, chiar daca pretul pare tentant. Oamenii trebuie sa stie ca mare parte din acea carne provine din sacrificari