Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se reuneşte astăzi, în complet de trei judecători, pentru a discuta oportunitatea eliberării primarului din \"cătunul\" bogaţilor României. Sursa: OCTAVIAN COCOLOŞ
Sute de potenţaţi ai României şi-au ridicat, în ultimii ani, palate în Snagovul rezervat, până în 1989, doar "celui mai iubit dintre conducători"! A locui acolo unde a trăit Nicolae Ceauşescu a şi fost unul dintre motive.
Logic, pentru a obţine actele aferente, doritorii de vilă la Snagov s-au văzut nevoiţi să calce şi pragul primăriei conduse de Apostol Muşat. Acelaşi primar care, acum, odată arestat, ameninţă voalat că va vorbi despre cele aproximativ 20 de persoane care-i cereau, zilnic, favoruri.
Magistraţii judecă în Ajunul Naşterii Domnului
Context în care, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se reuneşte, în complet de trei judecători, chiar astăzi, în Ajunul Crăciunului, pentru a lua în discuţie oportunitatea rămânerii în arest a lui Apostol Muşat, dar şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Gigi Roman, a primarului din Jilava, Adrian Mladin şi a finului acestuia, Ovidiu Szasz.
Şi magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dovedit celeritate, grăbindu-se să redacteze, ieri, motivarea hotărârii de arestare preventivă, dispusă joi. Dosarul a ajuns în aceeaşi zi de la Curtea de Apel la Înalta Curte, ba chiar el a primit şi termen.
Curtea de Apel motivează cu celeritate
Curtea de Apel şi-a motivat hotărârea în mai puţin de 24 de ore. "Ecoul" faptelor în societatea civilă şi "prezervarea sentimentului de securitate publică" – sunt motive invocate de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, pentru arestarea preventivă a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Gigi Roman şi a primarilor din Jilava şi Snagov, Adrian Mladin, respectiv Apostol Muşat.
Faptele celor trei au "urmări negative asupra prestigiului de c