Economist cu reputație de invidiat, membru al Partidului Socialist din Franța, contracandidat redutabil pentru Sarkozy la alegerile prezidențiale din 2012, și director al Fondului Monetar Internațional, Dominique Strauss-Kahn și-a văzut cariera năruită în doar câteva secunde. Vinovat sau nu, numele lui va rămâne legat de scandalul sexual de la jumătatea lunii mai, de la Hotel Sofitel. Acuzat de hărțuire sexuală de camerista Nafissatou Diallo, DSK a pierdut, în câteva zile, aproape tot: de la libertate până la funcția de șef al FMI, de la sprijinul masiv al socialiștilor până la încrederea cetățenilor francezi. Sursa: REUTERS
Repus în libertate și ulterior scos de sub acuzații în SUA, Strauss-Kahn s-a confruntat ulterior cu acuzații de viol și în țara sa, reclamanta fiind o ziaristă franceză.
La 14 mai, Strauss-Kahn a fost arestat, la New York, de autoritățile americane, în timp ce se afla la bordul unui avion cu destinația Paris, fiind acuzat de agresiune sexuală asupra unei cameriste de la Hotelul Sofitel. Femeia în vârstă de 32 de ani reclamase poliţiei că a fost agresată de directorul FMI după ce l-a surprins în timp ce ieșea dezbrăcat de la duş. Camerista susținea că a reușit să scape și și-a alertat colegii.
Imaginile cu directorul FMI încătușat, ieșind dintr-un comisariat din Harlem după mai bine de 30 de ore de audieri, au făcut înconjurul lumii și au ținut prima pagină a ziarelor de pretutindeni.
Plasat în arest preventiv, DSK a fost adus în fața tribunalului din Manhattan, unde i-au fost prezentate cele șapte capete de acuzare, printre care viol și agresiune sexuală, infracțiuni pentru care risca între 15 și 74 de ani de închisoare.
Judecătoarea a respins cererea sa de punere în libertate, pe motiv că DSK ar putea părăsi Statele Unite, așa că politicianul francez a rămas după gratii mai multe zile, în