Traficul cu autoturisme de lux furate din străinătate a fost în 2011 în atenţia lumii interlope transnaţionale, fiind o activitate ilicită ce aduce beneficii financiare substanţiale membrilor reţelelor deja specializate în domeniu şi extrem de bine organizate la nivelul mai multor state europene.
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează, luni, că în acest an poliţiştii de frontieră au descoperit 358 autovehicule ce figurau furate din străinatate, constatându-se o creştere cu 24,7 la sută faţă de 2010. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost descoperite 287 autovehicule, numărul descoperirilor privind mijloacele de transport furate, a crescut cu aproximativ 24,7 la sută, spune sursa citată.
În continuare, principalul "furnizor" de autovehicule furate care tranzitează frontierele României este Italia, urmată de Germania, Ungaria, iar persoanele implicate sunt cetăţeni români, bulgari, moldoveni, ucraineni, portughezi, spanioli, olandezi, italieni, albanezi, sirieni, turci şi sârbi.
Traficul cu autoturisme de lux furate din străinătate a fost, şi în acest an, "în atenţia" lumii interlope transnaţionale, fiind o activitate ilicită ce aduce beneficii financiare substanţiale membrilor reţelelor deja specializate în domeniu şi extrem de bine organizate la nivelul mai multor state (din Vestul către Estul Europei), afirmă IGPF.
De la începutul anului până în prezent, poliţiştii de frontieră au descoperit, în zona de competenţă, 358 vehicule declarate furate în străinătate: 268 autoturisme, 29 automarfare, 11 microbuze, 41 motociclete şi nouă remorci auto.
În perioada similară a anului 2010, au fost depistate 287 autovehicule furate în străinătate, constatându-se o creştere cu aproximativ 24,7 la sută a numărului de autovehicule descoperite.
Pentru id