COPILOTUL RISIPITOR DE PROCENTE. A beneficiat de condiţii bune pentru a reitera modelul lui Ion Iliescu, cel al unui PSD tras în sus de lider. Acţiunile lui Victor Ponta i-au \"asigurat\" o cotă în continuă scădere.
Pentru Victor Ponta, anul 2011 se anunţa unul fructuos. A dat "marea lovitură" unind opoziţia sub formula USL. În loc să-i crească acţiunile la bursa electorală, lui Ponta i-au scăzut.
Dat fiind că este unul dintre liderii opoziţiei şi, teoretic, nu ar avea cu ce măsuri nepopulare să supere electoratul, scăderea înregistrată de Ponta în ultimul sondaj îl pune în topul celor mai mari perdanţi politici ai anului 2011.
Cine sapă groapa altuia…
Cu aspiraţii să conducă România din poziţia de premier, liderul PSD Victor Ponta ar trebui să înveţe din lecţiile oamenilor politici cărora le-a săpat groapa.
Ultimul sondaj IMAS relevă, într-o singură lună, o evoluţie descrescătoare cu şase procente a cotei de încredere a preşedintelui social-democrat. Totul, pe fondul scandalului din PSD legat de excluderea lui Mircea Geoană, urmat de debarcarea fostului lider de partid din fruntea Senatului, de unele derapaje la nivelul discursului în plină criză europeană şi de tentativa de suspendare a şefului statului, anunţată cu surle şi trâmbiţe şi, ulterior, dată uitării.
În luna octombrie, înainte de episodul Geoană, Victor Ponta era cotat în sondajele IMAS cu 25,7%. În prezent, conform aceluiaşi institut, are doar 19,6%.
Blamat de votanţii PSD pentru excluderea lui Geoană
Acest trend negativ s-ar putea agrava pentru Ponta. Conform unui sondaj CURS, dat publicităţii ieri, 63% din simpatizanţii PSD se pronunţă pentru un candidat propriu la prezidenţiale şi doar 32% cred că partidul ar trebui să-l susţină pe Crin Antonescu pentru Cotroceni.
De altfel, liderul liberal e