Pentru că aşa se bucură ei de venirea Anului Nou! Danezii păstrează un an întreg farfuriile mai…fragile, pe care le sparg cu voioşie la uşile prietenilor în noaptea de Revelion, deoarece tradiţia spune că dacă sunt mai multe cioburi, gazdele vor avea mai mult noroc. Sursa: Libertatea
Danezii nu sunt singurii care îşi manifestă într-un mod aparte bucuria, fiecare popor are obiceiuri de Anul Nou care la prima vedere par ieşite din comun.
Noroc, persoane înalte şi urs polar
În Belgia, fermierii le urează de Anul Nou “La mulţi ani!" şi animalelor, pentru că astfel cred ei că le va merge bine în gospodărie tot anul. Irlandezii îşi pun membrii familiei şi prietenii să intre în casă pe uşa din faţă şi să iasă pe cea din dos (astfel ei alungă ghinioanele şi cheamă norocul. Englezii au pretenţii în ceea ce priveşte primul oaspete care le trece pragul după miezul nopţii. Ei preferă o persoană înaltă, cu părul negru, pentru că ea le aduce norocul în casă.
Elveţienii cred că vor avea un un an nou reuşit dacă lasă să le cadă din farfurie…puţină frişcă. Gongul de la miezul nopţii sună de 108 ori în Japonia, această cifra semnificând numărul de păcate pe care le face un om timp de un an (se spune că ascultând gongul, ei se purifică). În Canada, de Revelion se spune că este timpul pentru "baia ursului polar", iar persoane de toate vârstele înoată în apa aproape îngheţată.
Caipirinha, 12 boabe de struguri …
În Statele Unite, sărbătorirea Anului Nou diferă de la casă la casă, pentru că tradiţiile derivă din culturi diferite. Unele mese pot să cuprindă friptura de vacă sau curcan, piure de cartofi cu sos de fructe de pădure sau fasole verde, ca desert prăjiturele sau plăcinte, iar ca băutură tradiţională Eggnog (din ouă, lapte, zahăr şi câteodată puţin rom).
În Brazilia, Revelionul se sărbătoreşte cu mult