Mâncărurile tradiţionale vor fi servite în noaptea de Revelion şi în ziua de Anul Nou. Preparate mai „uşoare“ vor primi doar pacienţii trecuţi la regim alimentar.
Secţiile Spitalului judeţean de Urgenţă Alba vor fi ocupate de Anul Nou la jumătate din capacitate.Vor rămâne sub supravegherea medicilor aproximativ 400 de pacienţi, cei mai mulţi pe secţiile ATI, Chirurgie, Ortopedie şi Cardiologie.
Mâncăruri tradiţionale
Serviciul de Preparare Hrană din cadrul Spitalului a ţinut cont în alcătuirea meniului de Anul Nou de recomandările medicilor curanţi, care ştiu cu exactitate ce fel de hrană i se potriveşte fiecărui pacient în parte.
„Pe lângă alimentele de bază, cum ar fi brânzeturi, salam, legume, ori făinoase, pacienţii care rămân pe secţiile spitalului vor primi în seara de Revelion o cină mai consitentă decât în zilele obişnuite, care va include şi preparate din carne. Pentru prânzul din ziua de Anul Nou, bucătarii vor prepara o supă tradiţională, sărmăluţe cu smântână şi friptură. Nu vor lipsi nici dulciurile. Pacienţii care ţin regim nu vor putea consuma toate aceste feluri de mâncare, dar am ales preparate mai uşoare, cum ar fi carnea de pui şi supele“, a explicat Nicoleta Vesa, asistent dietetician la Spitalul Judeţean de Urgenţă, asistent dietetician la Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Costurile pentru masa servită pacienţilor, în seara de Revelion şi în ziua de Anul Nou, sunt suportate integral din bugetul Spitalului şi se ridică la cel mult 6.000 de lei. .În mod normal, pacienţii trataţi în cel mai mare spital din Alba beneficiază de o raţie zilnică de hrană de 7 lei, sumă alocată de Ministerul Sănătăţii.
.Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba are 763 de paturi şi deserveşte aproximativ 390.000 de locuitori. Media anuală a bolnavilor internaţi aici este de 34.000-35.000 de persoane.