Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) a lansat astăzi proiectul “Şcoala Discovery”, in parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
Şcoala Discovery este un proiect dezvoltat in parteneriat cu Discovery Education, o platformă infiinţată in Statele Unite in 2004, care sustine profesorii si elevii, aducand experienta Discovery in sălile de clasă cu ajutorul soluţiilor digitale care stimulează curiozitatea firească a elevilor. Apeland la arhiva de programe Discovery, platforma Discovery Education este acum lider in domeniul educaţiei, ajungand la peste un milion de profesori şi 35 de milioane de elevi din America. Conţinutul Discovery Education, de cea mai inaltă calitate şi perfect aliniat standardelor din domeniu, ii poartă pe elevi dincolo de sălile de curs, punand la dispoziţia profesorilor metode eficiente şi conţinut media educaţional care inspira elevii să inveţe mai bine. Bazandu-se pe dezvoltare profesională completă, servicii de evaluare şi o intreagă reţea de profesori pasionaţi care se ajută şi se susţin reciproc, Discovery Education asigură rezultate pe termen lung, conectand procesul de invăţare la lumea contemporană.
Proiectul se adresează in primul rand profesorilor, spun reprezentanţii Discovery Networks, ajutandu-i să descopere metode alternative de predare a materiilor, cu ajutorul programelor difuzate de Discovery Channel, depăşind limitele manualelor şcolare. “Programul este pentru toate şcolile din Romania, pentru toţi profesorii şi pentru toţi elevii. Oricune poate avea acces gratuit la acest program. Costurile Ministerului Educaţiei sunt zero”, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, prezent la lansarea proiectului. Iniţiativa a fost concepută pentru a susţine educaţia ştiinţifică in Romania, incurajand elevii şi profesorii să utilizeze