Mai multe cadre medicale au trimis Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului un memoriu care conţine acuzaţii grave cu privire la alegerile care se desfăşoară în această perioadă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Memoriul a fost trimis ministerului la data de 9 ianuarie. "La UMF Craiova în această perioadă, pe noua Lege a învăţământului încă se fac alegeri pentru structurile de conducere UMF şi, deşi se spune că votarea este democratică, lucrurile nu stau chiar aşa", se arată în memoriul trimis de medicii universitari Ministerului Educaţiei şi Învăţământului. Prin universitate au fost distribuite în această perioadă, spun profesorii, mai multe liste prin care cadrele universitare erau îndemnate să voteze pentru membrii Senatului anumiţi profesori şi să nu pună ştampila de vot în dreptul numelor unor medici universitari. "Alegerile pentru Senat s-au desfăşurat la data de 15 decembrie. Cu două zile înainte eu deja aveam în mână lista. Cu o singură excepţie, la alegeri au ieşit exact medicii care erau trecuţi pe lista cu «Votaţi DA». Eu am fost pe lista «Votaţi NU». Dumneavoastră chiar credeţi că este coincidenţă? Eu nu cred. Da, au circulat aceste liste prin universitate şi nu este normal să se întâmple aşa", a declarat pentru Adevărul profesorul universitar doctor Eugen Moţa, care este şi Şeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.
"Au fost alegeri democratice în aparenţă"
Profesorul universitar doctor Eugen Moţa spune că alegerile pentru Senatul universităţii nu s-au desfăşurat cum ar trebui. "Au fost alegeri democratice în aparenţă. Atât. Aceste lucruri scad prestigiul universităţii", a adăugat Şeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul Nr. 1 din Craiova.
Până la această oră, conducerea UMF din Craiova nu a putut fi contactată, pentru un punct de vedere. @N_P