Oamenii îi cer edilului-şef Radu Mazăre, abia întors din vacanţa exotică din Honduras, să se apuce de rezolvarea problemelor din oraş Repararea falezei, curăţenia în cartierele mărginaşe, facturile mari la întreţinere şi modernizarea staţiunii Mamaia sunt doar câteva dintre problemele pe care trebuie să le rezolve edilul, spun constănţenii.
Falezele: Malurile reprezintă un adevărat pericol pentru localnicii şi turiştii care vor să meargă să se plimbe pe malul mării. Termenul de finalizare a lucrărilor de consolidare a falezei Constanţei este 2014. Lucrările nici măcar nu au început. Valoarea investiţiei ar trebui să fie de aproximativ 50 de milioane de euro.
„Ne-am săturat de atâtea minciuni, noi l-am ales să ne apere interesele. De exemplu faleza din Constanţa arată ca o ruină, iar în zona Peninsulară mergi cu teama că, în orice moment, poate să îţi cadă ceva în cap“, spune Maria Preda, un constănţean nemulţumit.
Locurile de parcare: Problema este acută: parcarea în locurile neamenajate se pedepseşte cu amendă, iar roţile autoturismelor sunt blocate. Cu toate măsurile luate, crearea de străzi cu sens unic, amenajarea unor parcări lângă trotuare, problema este în continuare acută. La acest moment o singură parcare este în construcţie: lângă Spitalul Judeţean se ridică o parcare verde de patru etaje dar care va fi gata abia anul viitor.
Spaţiile verzi: Peste tot în oraş au fost retrocedate spaţiile verzi dintre blocurile din Constanţa, iar pe terenurile respective s-a început construcţia de blocuri, ceea ce a trezit nemulţumirea cetăţenilor. Construcţia City Mall, în anul 2006, în parcul Tăbăcărie, a văduvit Constanţa de o parte din spaţiul verde. „Când eram noi copii, oraşul era plin de flori. Probabil ar pune şi Mazăre dacă ar avea bani. Nu mai avem spaţii verzi, ne e greu să vedem lacul Tăbăcărie de exemplu, fără nicio bărcuţă şi toată