Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea pune la dispoziţia contribuabililor, atât persoane fizice, cât şi juridice, setul de acte necesar restituirii taxei auto, aşa cum rezultă din prevederile legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.
Documentele în baza cărora se fac restituirile reprezentând diferenţe între taxa pe poluare/taxa specială şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, diferenţe de taxă rezultată în urma contestării acesteia şi valoarea reziduală a taxei plătite sunt următoarele:
1. Diferenţa între taxa pe poluare/taxa specială şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule
Potrivit prevederilor Legii nr. 9/2012 şi a Hotărârii Guvernului nr. 9/2012, în cazul în care taxa pe poluare pentru autovehicule achitată de către contribuabili începând cu 1 iulie 2008 conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 sau taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule achitată conform art. 214 indice 1 - 214 indice 3 din Legea nr. 571/2003 sunt mai mari decât taxa rezultată din aplicarea prevederilor privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, se pot restitui contribuabililor sumele reprezentând diferenţa de taxă plătită.
Pentru restituirea sumelor, titularul obligaţiei de plată va depune următoarele documente:
- cerere de restituire (model tip) aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 9/2012;
- documentul doveditor al plăţii taxei pe poluare pentru autovehicule/taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, respectiv chitanţa fiscală/ordinul de plată şi extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plăţii acesteia, în original sau în copie;
-copia cărţii de identitate a vehiculului cu prezentarea în original a acesteia;
-copia certificatului de înmatriculare, cu prezentarea în original a acestuia.
În ca