Ştiai că peste 80% din persoanele care ţin cură de slăbire renunţă după numai câteva zile? Însă acest lucru se întâmplă nu din cauza faptului că dieta este nepotrivită, ci pentru că nu respectă câteva reguli esenţiale. Iată care sunt acestea!
Păcăleşte sistemul digestiv!
Doctorul Michael E. Roizen, invitat frecvent în emisiunea „Dr. Oz“, spune că cele mai multe diete eşuează deoarece mesele nu sunt stabilite astfel încât să nu intervină senzaţia de foame. Se ştie că stomacul gol secretă grelina, hormonul foamei care stimulează puternic apetitul. Din păcate, acest hormon se găseşte şi în intestine şi, prin urmare, cel mai bun mod de a-i inhiba activitatea este să nu ajungi în punctul în care să-ţi fie foame.
Doctorul Roizen recomandă ca la fiecare masă să se consume grăsimi sănătoase, deoarece previn golirea rapidă a stomacului. Poţi opta pentru nuci, caju, arahide, migdale, deoarece conţin acizi esenţiali Omega 3 care previn depunerea plăcilor de grăsime pe vasele de sânge. De asemenea, grăsimile accelerează absorbţia nutrienţilor (de exemplu, licopenul din roşii) care topesc celulele adipoase.
Mănâncă din farfurii roşii!
Succesul unei diete este condiţionat şi de mărimea farfuriei din care mâncăm. Aceasta deoarece se consumă mai puţine calorii. Recent însă, un studiu realizat de un grup de cercetători germani şi suedezi a arătat că am putea mânca o cantitate de alimente cu până la 40% mai mică dacă am folosi veselă roşie. Explicaţia este că oamenii asociază culoarea roşie cu pericolul ori cu interdicţia. Prin urmare, persoanele care mănâncă dintr-o farfurie roşie vor avea tendinţa să consume o cantitate mai mică de alimente. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul băuturilor dacă sunt consumate din pahare roşii.
Renunţă la mesele târzii!
Ideal ar fi ca ultima masă să fie luată cu cel puţin patru ore în